Ha tél, akkor forró csoki, ez nem is kérdés.

Mint ahogy az sem, hogy mivel nem volt jegesmedve a felmenőim között, kissé nehen viselem, hogy lassan térdig ér a hó az udvaron és tartósan 25 fok alatt van a hőmérséklet. De mivel januári tavasz ezen a szélességi körön kevéssé esélyes, ezért nem marad más, mint a forró csoki szezon még hosszú-hosszú hetekig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hozzávalók (2 személyre)

2 nagyobb narancs leve (kb. 2 dl)

20 dkg kristálycukor

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 65%-os)

0,5 dl forró víz

1,5 dl cukrozatlan sürített tej (nem a tubusos, hanem az üveges, folyós fajta)

fél chilipaprika

Elkészítése:

A frissen facsart narancsléből és a cukorból narancsszirupot főzök. Vigyázat, addig kell csak süríteni, míg még folyós tud maradni az állaga, mert ha tovább főzzük, a benne lévő cukorból karamell lesz és gyakorlatilag betonkeményen tapad majd a bögre aljára esélyt sem adva, hogy később összekeverd a csokival! (A plasztikus leírás tapasztalat eredménye. :) ) Ha a szirup kész, két bögrébe szétosztom.

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztom és hozzáöntöm a forró vizet. Fontos, hogy a víz tényleg forró legyen, ellenkező esetben a megolvadt csokoládé összecsomósodik a hirtelen nyakába dőlt hideg víztől. Ha a csokoládé és a víz összeforrt, beledobom az apróra vágott chilipaprikát és hozzáöntöm a sürített tejet. Újból összeforralom és a narancsszirupra öntöm.

Síelés, szánkózás vagy egy nagyobb téli túra után kötelező!

Szerző: Padlásszoba  2010.01.30. 13:57 Szólj hozzá!

Címkék: ital édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://padlasszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr131714705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása